Vse, kar morate vedeti o strešnih transportnih sistemih

Vse, kar morate vedeti o strešnih transportnih sistemih

Hitro in enostavno do dodatnega shranjevalnega in transportnega prostora.

Ne glede na to kam se odpravljate, na kratek oddih na morje ali na smučanje v hribe, strešni transportni sistemi so odlična zamisel, kadar imate zapolnjen prtljažnik in potrebujete dodatni prostor za shranjevanje kovčkov, smuči ali koles.

Več prostora za vašo prtljago

 • Strešni transportni sistemi vključujejo strešne prtljažnike in dodatke, s pomočjo katerih hitro in enostavno pridobite dodaten shranjevalni in transportni prostor.
 • Preprosta uporaba in varno shranjevanje potrebščin omogočata brezskrbno potovanje tudi z večjo količino prtljage.

   

UGODNOST ZA IMETNIKE SEAT CARD

Vsi imetniki kartice zvestobe SEAT Card izkoristite zimsko akcijo in si zagotovite strešne prtljažnike ter strešne dodatke za transport kar 20% ceneje.

Zimska akcija velja od 31.1.2019 do 31.3.2019.

Kako izbrati strešni transportni sistem?

Vsi strešni transportni sistemi še zdaleč ne opravljajo svojo funkcijo enako dobro. Izberite trpežni strešni prtljažnik, ki je izdelan iz visokokakovostnih materialov, saj mora prenesti velike obremenitve in je pogosto izpostavljen zahtevnim vremenskim razmeram kot so dež, sneg ali zmrzal.
 

Pred nakupom in montažo obvezno preverite, kateri nosilec ali prtljažnik je primeren za vaše vozilo. Pri tem se posvetujte s strokovnjaki za vozila znamke SEAT, ki vam bodo pomagali izbrati pravi transportni sistem glede na vaše potrebe in karakteristike vašega vozila.

Kako namestimo strešni prtljažnik?

 • Še preden se lotite namestitve strešnih nosilcev je priporočljivo, da si vzamete čas in pozorno preberete navodila za montažo. Navodila vam bodo v pomoč pri hitrejši in pravilni namestitvi nosilcev, s tem pa tudi varni uporabi strešnih prtljažnikov ter dodatnih nosilcev za transport.
 • Ko ste prebrali navodila in pridobili ključne informacije o izdelku, se lotite priprave za namestitev nosilcev. Temeljito očistite streho vozila in uporabite mazilo, da lažje nanesete vijake in ostale elemente.
 • Sledite korakom v navodilih in previdno pritrdite nosilce ter strešni prtljažnik.
 • Po montiranju nujno preglejte in preverite pritrjenost strešnega prtljažnika in dodatnih delov. Med gibanjem vozila namreč na tovor delujejo večje sile, zato je ustrezna pritrditev elementov ključna, da med vožnjo ne izgubite prtljage. Bodite pozorni, da so vsi dodatki pritrjeni in pokriti tako, da ne predstavljajo nevarnosti ali ovire za druge udeležence v cestnem prometu.
 • Ne pozabite zakleniti prtljažnega prostora z odporno varnostno ključavnico.

Dodatni elementi strešnega transportnega sistema

Strešni transportni sistemi so zasnovani tako, da lahko na streho vozila poljubno pritrdite različne strešne nosilce, ki omogočajo prevoz različnega tipa tovora ali prtljage. Izbirate lahko med široko paleto nosilcev, kot so nosilci za kolesa, zimsko opremo, opremo za vodne športe ali drugo prtljago. Prtljago lahko hitro in preprosto shranite tudi v strešnem kovčku.
 

Uporabni nasveti

 • Bodite pozorni na težo naloženega tovora. Priporočljivo je, da upoštevate strešno obtežitev za vozilo, ki ga predpisuje proizvajalec vozila. Pomembna je zabeležena zgornja meja teže na strehi in teža dodatnih nosilcev.
 • Pazite na višino. Z uporabo strešnih nosilnih sistemov se spremenijo pogoji in način vožnje. Še posebej to velja pri vožnji čez mostove in na vetrnih območjih, kjer se zaradi višine vozila in vpliva bočnega vetra poveča zahtevnost voznih pogojev. Bodite pazljivi tudi pri vožnji v garažno hišo ali pod nizkimi ovirami. Največji izziv pri tem predstavlja prevoz koles na strehi.
 • Prilagodite hitrost in povečajte varnostno razdaljo. Vozilo z dodatnim tovorom na strehi je bolj občutljivo na zračni upor in bočni veter, to velja še posebej za prevoz koles na strehi. Ključnega pomena pri tem sta prilagojena hitrost vozila in večja varnostna razdalja med vašim vozilom in drugimi udeleženci v cestnem prometu. V primeru močnega zaviranja se namreč zaradi dodatne teže in višine tovora hitro spremeni stabilnost tako vozila kot tudi tovora.

Ne glede na to kam se odpravljate in koliko prtljage želite vzeti s seboj, strešni transportni sistemi so enostavna in uporabna zamisel za vsako potovanje.

Na pooblaščenih servisih za vozila znamke SEAT najdete široko paleto strešnih nosilcev in strešnih dodatkov za transport. Servisni svetovalci vam bodo s strokovnimi nasveti pomagali pri izbiri pravega strešnega transportnega sistema za vas.

 

*Na spletni strani so navedene priporočene maloprodajne cene v EUR z vključenim 22% DDV. Ponudba je na voljo v pooblaščeni servisni mreži in velja za izdelke iz zaloge ali po naročilu. Zaradi stalnega izpopolnjevanje prodajnega programa si pridržujemo pravico do sprememb komercialne in tehnične narave. Pridržujemo si pravico do sprememb in napak. Fotografije so simbolične.

SEAT servisna mreža

Zaupajte svoj avto strokovno usposobljenim servisnim sodelavcem na vašem pooblaščenem servisu znamke SEAT.

SEAT Card

Še nimate svoje kartice zvestobe SEAT Card? Enostavno jo naročite in izkoristite številne ugodnosti, ki jo ponuja kartica zvestobe.

28
september 2020
Za brezhiben pogled na cestišče

Se spomnite kdaj ste na zadnje zamenjali brisalce? Strokovnjaki svetujejo, da se brisalci zamenjajo vsako leto oz. tedaj, ko brisalci ne brišejo več dobro. Brisalci skrbijo za dobro in jasno vidljivost na cestišče in okolico, zato predstavljajo ...

Več
28
september 2020
Suvereno po vsakem terenu

Se spomnite kdaj ste na zadnje zamenjali brisalce? Strokovnjaki svetujejo, da se brisalci zamenjajo vsako leto oz. tedaj, ko brisalci ne brišejo več dobro. Brisalci skrbijo za dobro in jasno vidljivost na cestišče in okolico, zato predstavljajo ...

Več

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

POLITIKA O UPRAVLJANJU S SPLETNIMI PIŠKOTKI 


Uporabo piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje podatkov ali pridobivanje dostopa do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi naročnika ali uporabnika, ureja Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1). Ti so dovoljeni samo pod pogojem, da je naročnik ali uporabnik v to privolil potem, ko je bil predhodno jasno in izčrpno obveščen o upravljavcu in namenih obdelave teh podatkov. S to politiko so uporabniki spletne strani obveščeni o tem, kateri piškotki se na spletni strani shranjujejo, podatke o upravljavcu in namenu obdelave podatkov. Uporabnik spletne strani www.poslo.si daje svoje privoljenje, da podjetje Porsche Slovenija d.o.o. shranjuje piškotke, ki so pridobljeni v okviru spletne strani in kateri so podrobneje opredeljeni v nadaljevanju in podatke pridobljene v skladu s tem privoljenjem obdeluje zaradi namenov, ki so določeni v nadaljevanju.

Kaj so to piškotki
Piškotki so tekstovne datoteke, ki vsebujejo manjše količine informacij, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Te podatke pregledovalnik shrani na računalnik in jih pošlje nazaj spletnemu mestu vsakokrat, ko spletno mesto obiščete.


Uporaba piškotkov
Spletno mesto piškotke uporablja za identifikacijo obiskovalcev. Podatki, zbrani s pomočjo piškotkov, pomagajo razumeti obiskovalce spletnega mesta in njihovo krmiljenje po njem. Vsi podatki so anonimni, z njihovo pomočjo pa je mogoče analizirati promet na spletni strani. Poleg tega je interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje. S tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem tudi bolj učinkovito in prijetno.


Vrste piškotkov 
Piškotke lahko razdelimo v eno od naslednjih kategorij: nujno potrebni piškotki, piškotki za izboljšanje uporabe, piškotki socialnih medijev. Na spletni strani www.poslo.si uporabljamo piškotke, ki so pomembni za delovanje spletne strani. Na spletni strani uporabniki ne zbiramo osebnih podatkov, ki bi jih uporabnik aktivno izpolnil oz. posredoval. Piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu. Piškotki za izboljšanje delovanja spletne strani so namenjeni beleženju zgodovine brskanja in uporabe spletne strani ter analitike. Te skupine piškotkov niso namenjene zbiranju osebnih podatkov o uporabnikih. Nekatere spletne strani imajo možnost enostavnega deljenja vsebin na uporabniku ljubih socialnih omrežjih, kot so Facebook, Twitter, Google+. Vsi socialni mediji za to dejanje uporabljajo lastne piškotke. 


Prisotnost piškotkov
Čas hranjenja piškotkov je odvisen od tega ali gre za »sejne« piškotke ali »trajne« piškotke. »Sejni« piškotki ostanejo shranjeni do zaključka posamezne spletne seje. »Trajni« piškotki ostanejo shranjeni do njenega izteka oz. do takrat, ko pride do njihovega izbrisa.


Lastni piškotki in piškotki tretjih
Lastni piškotki so tiste vrste piškotki, ki pripadajo podjetju Porsche Slovenija d.o.o. in jih shranjujemo na lastni opremi. Piškotki tretjih so piškotki, ki jih tretji namestijo na vašem brskalniku prek spletne strani, ki je ne obvladuje podjetje Porsche Slovenija d.o.o.


Upravljanje s piškotki
V zvezi z uporabo lastnih piškotkov lahko uporabljate spletni brskalnik na način, da omogočite, onemogočite ali brišete piškotke. Za uporabo navedenih funkcionalnosti sledite navodilom spletnega brskalnika, ki ga uporabljate. V primeru, da boste v brskalniku, ki ga uporabljate onemogočili piškotke, spletna stran www.poslo.si morda ne bo delovala pravilno. Prejete piškotke lahko kadarkoli izbrišete z orodji vašega brskalnika. Piškote uporabljamo izključno z namenom, da bi spletno mesto optimizirali in prilagodili vašim željam.

Nujno potrebni piškotki zagotavljajo funkcije, brez katerih te spletne strani ne morete uporabljati tako, kot je nameravano. Te piškotke uporabljamo izključno mi in se zato imenujejo »lastni piškotki«. Na vaš računalnik se shranjujejo samo med aktualno sejo brskanja.

Nujno potrebni piškotki: Za prijavo uporabljamo t. i. »sejni piškotek«. Brez tega piškotka se ni možno prijaviti in s tem tudi ni funkcij za prijavo. Takšni piškotki npr. pri menjavi spletne strani po potrebi nadalje zagotavljajo funkcijo menjave od spletne strani http na https in s tem upoštevanje povečanih varnostnih zahtev glede posredovanja podatkov. Za uporabo nujno potrebnih piškotkov privolitev ni potrebna.

Nujno potrebnih piškotkov ni mogoče deaktivirati prek funkcije te spletne strani. Lahko pa jih kadar koli deaktivirate prek uporabljenega brskalnika. V zvezi s tem glejte tudi navodilo spodaj.

 

Piškotki, ki ji uporablja spletna stran 
Spodaj so navedeni piškotki, ki so najpogosteje uporabljeni na spletni strani www.vednovredno.si. Vsebuje tudi podrobnosti o piškotkih tretjih, ki so nameščeni preko spletne strani www.vedno vredno.si. Podrobnosti o uporabljenih piškotki bo ob spremembah dopolnjena.

Piškotki, ki po čisto pravni definiciji niso nujno potrebni za uporabljanje spletne strani, vseeno izpolnjujejo pomembne naloge. Funkcije, ki omogočajo udobno brskanje po naši spletni strani, npr. predizpolnjeni obrazci, brez teh piškotkov niso več na voljo. Dodanih nastavitev, npr. izbiro jezika, ni mogoče shraniti in jih je zato treba ponovno preveriti na vsaki spletni strani. Nadalje nimamo več nobene možnosti, da vam prikažemo individualno prilagojene ponudbe.

 

Google Analytics piškotki

Opis piškotka: __utma
Naloga: S pomočjo piškotka, zbiramo podatke o frekvenci obiska strani, prvem in zadnjem obisku strani. Na osnovi teh podatkov lahko ločujemo med uporabniki in posameznimi obiski strani.
Čas hrambe: dve leti po seji

Opis piškotka: __utmb in __utmc
Naloga: Piškotka nam omogočata zbiranje statističnih podatkov o aktiven čas uporabe spletnega mesta, z izračunavanjem teh parametrov lahko še naprej izboljšujemo spletno stran.
Čas hrambe: do pol ure po seji

Opis piškotka: __utmz
Naloga: S pomočjo piškotka statistično izračunavamo število uporabnikov, ki so na naše spletne strani preusmerjeni s spletnih strani partnerjev, kateri brskalnik uporabljajo ter katere ključne besede so iskali. Tako pridobimo informacije, katere izmed naših marketinških kampanj so zbudile zanimanje pri uporabnikih za našo spletno stran.
Čas hrambe: šest mesecev

Opis piškotka: __utmt
Naloga: Piškotek deluje kot dušilec, saj omejuje zbiranje podatkov na spletni strani.
Čas hrambe: 10 minut

 

Vaše nastavitve piškotkov

Svoj brskalnik lahko nastavite tako, da sprejemate ali na splošno zavračate piškotke le s svojo izrecno privolitvijo. Opozarjamo vas, da so določeni segmenti spletne strani brez uporabe piškotkov omejeni ali popolnoma neuporabni.
Sami lahko upravljate z uporabo piškotkov in to preprečite tako, da svoj brskalnik konfigurirate, kot sledi:


Ne pozabite, da so spletni piškotki datoteke, ki jih na vašem računalniku spletne strani hranijo zato, da je vaša uporabniška izkušnja boljša, prijaznejša, hitrejša in bolj enostavna.

Končne določbe
Za morebitne spore iz naslova uporabe spletišča se uporabi slovenska zakonodaja. Za reševanje morebitnih sporov je pristojno sodišče v Ljubljani. Za vsa vprašanja v zvezi s tem pravnim obvestilom se obrnite na info@porsche.si.


Ljubljana, 1. 6. 2019